Om klubben

Langelands Cykelmotion er en del af Langeland Cykel & Løb. Langeland Cykel & Løb består af tre afdelinger; en løbeklub, en Indoor Cycling-klub og så cykelklubben Langelands Cykelmotion. Klubben har i alt cirka 150 medlemmer, hvoraf flere er medlem i flere afdelinger.

Træning

I Langelands Cykelmotion træner vi tre gange ugentligt. Det foregår hver tirsdag, torsdag og søndag. Til træning forsøger vi så vidt muligt at inddele os i grupper, således at alle får noget ud af træningen. Gruppe 1 er den hurtigste, gruppe 2 den næsthurtigste osv. På en typisk træningsdag mødes vi foran klubben, hvorefter vi laver gruppeinddelingen. Som udgangspunkt bestemmer man selv hvilken gruppe, man ønsker at køre i; dog anbefaler vi altid, at man kører i en gruppe, hvor man kan følge med, da der ikke bliver ventet undervejs. Grupperne følges som regel ud af byen, hvorefter det er lidt forskelligt, hvad der sker. Nogle gange vælger grupperne at køre den samme rute; andre gange køres der på forskellige ruter. Normalt vil gruppe 1 ikke kun være den hurtigste gruppe, men også den gruppe, der kører længst. Træningsturene varer normalt mellem 2-4 timer alt efter, hvilken gruppe man kører i, og hvad der aftales på dagen. Inden vi kører fra klubhuset, er dagens træning altid aftalt, således at man som rytter har mulighed for at tilpasse sig efter dagens træningspas.

Om vinteren træner vi kun én gang ugentligt. Det foregår hver søndag. De fleste vælger at skifte racercyklen ud med MTB i vintersæsonen; dog forbliver nogle få ryttere på racercyklen året rundt.

Ny i klubben

Er man interesseret i at starte i klubben, kan man tilmelde sig via NemTilmeld på hjemmesiden. Her kan både kontingent og andre udgifter til forskellige løb og arrangementer betales.
Som ny rytter i klubben er der nogle ting, man skal anskaffe sig, før man kan deltage. Først og fremmest skal man selvfølgelig have en racercykel til rådighed. Det behøves ikke at være en spritny toptunet racercykel til mange tusinde kroner. Flere af vores medlemmer er startet på brugte cykler til en fornuftig pris. Det skal dog samtidig understreges, at udstyret skal være i orden. Møder man op på en bedstemorcykel, får man ikke lov til at deltage i træningen. For det første kan man ikke træne ordentligt med, hvis man ikke kører på en racercykel i fin stand, og for det andet skal cyklen være forsvarlig at køre på ift. rytternes sikkerhed. Er man som nyt medlem i tvivl om hvilken cykel, man bør anskaffe sig, kan man henvende sig i klubben og få råd og vejledning. Derudover bør man også anskaffe sig mindst ét sæt cykeltøj. Klubben har sit eget klubtøj, som kan købes til fornuftige priser.

Det er – uden undtagelse – påkrævet at køre med hjelm til alle træningspas i klubben.

Løb og andre arrangementer

Vi deltager i løbet af sæsonen i flere motionscykelløb rundt omkring i landet. Er der et tilstrækkeligt antal tilmeldte til løbene, arrangeres der fælleskørsel. Derudover arrangerer vi en årlig træningslejr i Ikast sidst i maj måned, ligesom vi også plejer at arrangere deltagelse i mindst et løb i udlandet i løbet af sæsonen. Vi har herudover en række andre arrangementer, og flere af rytterne aftaler indbyrdes deltagelse i andre løb og aktiviteter. Nogle af vores ryttere har bl.a. arrangeret en tur til Frankrig for at se Tour De France. Cyklerne er selvfølgelig med, således at rytterne selv kan prøve kræfter med ruten, inden Tour-feltet kommer forbi.

Hvor har klubben hjemme?

Klubben ligger på Schnohrsvej 45, 5900 Rudkøbing. Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi!